Ansøgningsfristen    for    skoleåret   2024   2025   er    nu    udskudt   til   1.maj 2024

 

OM SKOLEN

Maniitsumi Efterskoli har plads til 60 elever. Kollegiet ligger lige ved siden af skolen. Kollegiet har 30 værelser, og eleverne bor sammen 2 og 2.
Der er to toiletter og 2 bad på hver etage. Ud over skolens 3 klasselokaler er der også mindre klasselokaler der bruges til forskellige formål.
På skolens underetage har vi spiselokalet samt en opholdstue.

Maniitsumi Efterskole er en selvejet institution, som hører under Namminersorlutik Oqartussat. Der har hjemby i Maniitsoq Qeqqata Kommunea. Efteskolens bestyrelse har den overordnet ansvar ledelsen i Efterskolen. Beslutning om at Efterskolen i Maniitsoq blev taget i 2010, men blev først startet i efteråret 2011.

Her kan bestyrelsens vedtægter ses.

Maniitsumi Efterskoli har til formål ud fra et selvvalgt værdigrundlag at udvikle ungdommen således, at den enkelte elev både fagligt og menneskeligt, bliver i stand til at foretage vigtige og kvalificerede valg i sit liv.

Efterskolens forpligtigende fællesskab er en kerneværdi i skoleformen, og skolens grundtanker er forståelsen af, at alle har et ansvar over for sig selv og overfor fællesskabet. På efterskolen i Maniitsoq vil vi således uddanne til gode samfundsborgere, der tager demokratiet alvorligt, og bliver i stand til at forstå og agere i det grønlandske samfund og i den globale verden. Studievejledning vil blive prioriteret højt, og der vil være fokus på at den enkelte kommer i gang med at uddanne sig efter efterskolen.

At være værtsfamilie / weekendfamilie

I kan være værtsfamilie for en ung elev fra kysten der går på Maniitsumi Efterskoli. I har mulighed for at have eleven i week enden, eller i kan lave en aftale om hvordan og hvorledes i vil lave ordningen.

Kostpolitik

På Maniitsumi efterskoli har vi stor fokus på, at du får en sund og ernæringsrigtig kost. Skolen har særlig fokus på, at grønlandsk mad skal indgå som en væsentlig del af efterskolens kostprofil. Efterskolen tilstræber at købe fisk og vildt på brættet, og når lejligheden byder sig, tager elever sammen med deres lærer på jagt eller fisketur. Det er vigtigt at vide, hvad man spiser, og hvor det kommer fra, og vi tilstræber at følge maden fra ”fjord til bord”.

Efterskolens køkkenpersonale er uddannet til at lave god og varieret mad, og i det daglige vil du komme tæt på madlavning og køkkenarbejde, da eleverne hjælper til i køkkenet. Ja! Måske får du så stor interesse for madlavning og køkkenarbejde, at du får lyst til at arbejde med det i fremtiden.

Kontaktgrupper

På efterskolen er du i en kontaktgruppe, der mødes minimum en gang om ugen. Gruppen består af ca. 8 -9 elever + 1 lærer. Her har man muligheden for at snakke om, hvordan det går på skolen, og her har man ansvaret for at organisere forskellige arrangementer på skolen. Kontaktgruppelæreren er også den lærer, der har kontakt til din familie.

Rengøring

På Maniitsumi Efterskole gør vi hele skolen ren selv. Det er nødvendigt, når vi er så mange mennesker der hele tiden bruger skolen. Derudover forventes det, at du holder dit værelse pænt og ryddeligt

DAGPLAN

07.00  Morgenmad og oprydning på værelser
08.00  Kontaktgruppe
08:45  Morgensamling
09.10  Undervisning
09:55  Formiddagspause
10.25  Undervisning
12.00  Middag
13.00  Undervisning
14.30  Pause
15.00  Undervisning
17.30  Aftensmad
20.30  Aftenkaffe og te
22.00  På værelse.
22.30  Lærerne siger godnat

Fritid

På Maniitsumi efterskoli går du i skole i en stor del af dagen. Fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Aftenerne og weekenderne er for det meste til fri disposition.

Nogle vælger at melde sig ind i den lokale idrætsforening og gå til håndbold, fodbold eller volleyball. Andre ønsker at gå i fitness eller øve musik. Nogle gange ser vi måske en film sammen, og andre gange har du måske lyst til at gå i ungdomsklubben for at møde nogle af de andre unge fra byen. Nogle gange har du måske lyst til at besøge din værtsfamilie, og andre gange har du måske lyst til bare at sidde på dit værelse og læse en bog. Og endelig findes der den mulighed, at du selv tager initiativ til en aktivitet.

Der er mange muligheder, og der er ikke risiko for at komme til at kede sig.

Skolens regler

På efterskolen har vi ikke så mange regler, men dem vi har, er meget vigtige, og hvis du ikke følger dem, kan det få den konsekvens, at du bliver bedt om at afbryde dit efterskoleophold i utide og rejse hjem.

  • Du skal være på dit værelse mellem 22.00 og 07.00
  • Du skal være en god kammerat. Behandl andre som du selv ønsker at blive behandlet.
  • Du har mødepligt til undervisning, rengøring og køkkentjans.
  • Du må på intet tidspunkt indtage, være påvirket af eller være i besiddelse af alkohol eller euforiserende stoffer

Køkkentjans

På efterskolen betragter vi også køkkenarbejde som undervisning. Sammen med en af dine kammerater har du køkkenvagt i en uge ad gangen. I den uge er du trukket ud af den almindelige undervisning. I køkkenet lærer du at lave mad, du lærer at samarbejde og du lærer at have ansvar

Skolens ABC/info mappe: Regler & nyttige oplysninger.

Før man starter på Maniitsumi Efterskoli, kan du læse skolens info mappe. Du kan hente info mappen her.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere hende

Ok